Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Mason Morelli glänste i NHL-debuten: "Otroligt – ett speciellt ögonblick"

ANNONS

Vid 28 års ålder fick Mason Morelli under måndagskvällen göra sin NHL-debut med Vegas Golden Knights. Då slog forwarden till med ett mål och en assist i 4–0-segern över San Jose.
– Det var otroligt – ett speciellt ögonblick, säger Morelli till NHL.com.

Mason Morelli draftades aldrig och skrev inget NHL-kontrakt efter att hans fyra år på college med University of Nebraska-Omaha var över våren 2019. Efter fyra säsonger i farmarligorna med AHL-kontrakt fick den nyfyllda 28-åringen möjlighet att skriva ett tvåårigt NHL-avtal med Vegas Golden Knights, där han denna säsong varit en viktig spelare för farmarlaget Henderson Silver Knights.

I helgen kallades 28-åringen upp till NHL – och under måndagskvällen, svensk tid, fick Morelli göra sin NHL-debut när Vegas gästade San Jose Sharks. Då slog amerikanen till med ett mål redan i den första perioden och noterades även för en assist i 4–0-segern.

– Det gick ganska bra. Killarna gjorde det enkelt för mig. Det är en bra grupp som är väldigt välkomnande. Det var otroligt – ett speciellt ögonblick. Min familj var här också så, ja, det var rätt häftigt, säger Morelli till NHL.com.

Fick fira med familjen

Morelli sköt 3–0 till Vegas i den första periodens slutminut, då han från sin position i slottet rakade in en puck bakom MacKenzie Blackwood – framför ögonen på sin familj.

– Jag såg inte direkt att den gick in. När jag såg att den gick in var det rätt coolt. Vi tjoade och tjimmade lite efter det. Det var ett speciellt ögonblick för mig, helt klart. Jag fick se på reprisen att min familj jublade också. Det är rätt svårt att sätta ord på det hela, men det är speciellt, säger Morelli.

28-åringen blev därmed den tredje spelaren i Vegas historia att bli målskytt i sin NHL-debut. Tidigare har Vadim Sjipatjov (2017) och Cody Glass (2019) lyckats näta i sina NHL-debuter. Mason Morelli blev även den tredje spelaren under de senaste 30 åren att vid 28 års ålder eller äldre göra fler än en poäng i sin NHL-debut.

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 0–4 (0–3, 0–1, 0–0)
San Jose: -
Vegas: Michael Amadio (8), William Karlsson (17), Mason Morelli (1), Keegan Kolesar (5).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: