Axel Rindell.
Foto: Bildbyrån
SHL

Axel Rindell drabbad av hjärnskakning efter derbysmällen

ANNONS

Axel Rindell tvingades lämna rivalmötet med MoDo i förtid. Nu bekräftar Timrå att backen drabbats av en hjärnskakning.

Via sin hemsida meddelar Timrå att lagets finske back Axel Rindell ådrog sig en hjärnskakning i lördagens rivalmöte med MoDo.

– Efter vidare undersökning har vi konstaterat att Axel Rindell drabbats av en hjärnskakning. Han har påbörjat rehabilitering i form av hjärntrappan och är sannolikt spelklar i nästa vecka, säger lagläkaren Christian Rydin till sajten.

Niederbach stängdes av

Det var i inledningen av den andra perioden som Rindell träffades av en tackling från Theodor Niederbach. MoDo-forwarden tilldömdes ett matchstraff för huvudtackling och stängdes därefter av i fyra matcher för tacklingen.

– Jag tycker att svensk hockey är ute på hal is i det här fallet. Jag säger ingenting om att det är fem minuter och matchstraff då den ändå tar i huvudet, men samtidigt måste det finnas ett ansvar hos Rindell som sätter sig i en dålig situation och sjunker ner väldigt lågt, sade MoDos sportchef Henrik Gradin till Örnsköldsviks Allehanda i söndags.

MoDo har valt att överklaga avstängningen till Riksidrottsnämnden, enligt Expressen.


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL