Tyler Kelleher.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tyler Kelleher spelklar - efter tre månader: "Känns som två år"

ANNONS

Brynäs sista pusselbit faller på plats. 
Tyler Kelleher är redo för spel efter tre månader. 
– Förhoppningsvis kan det komma något bra ur det här, säger han till Gefle Dagblad.

En överkroppsskada i mötet med Nybro mot slutet av november har tvingat Tyler Kelleher till en längre paus. Nu är Brynäs amerikanska forward redo för spel igen - efter tre månader av återhämtning.

– Det känns som att jag var borta två år. Jag har aldrig varit skadad så här länge förut i min karriär och det har varit tufft att missa nästan tre månader. Det har varit nytt för mig att behöva sitta på sidan så här länge, säger han till Gefle Dagblad.

Inte långt ifrån matchtempo

Samtidigt som detta är även Anton Rödin tillbaka i träning igen och ser till att Gävle-laget går in i slutspurten med en skadefri spelartrupp. För Kelleher ser det ut som att det blir en comeback redan på onsdag mot Östersund. 

– Jag ska försöka komma in med min spelskicklighet, göra poäng om det så är mål eller assist och försöka hjälpa laget – kanske ännu lite mer än tidigare, säger han till GD och fortsätter: 
– Förhoppningsvis kan det komma något bra ur det här. Att jag är starkare såklart i kroppen, men också mentalt kan det ge mig kraft att klara av en sån här period. Jag tror inte jag behöver så lång tid på mig att komma i matchtempo igen. 

Innan skadan hann 29-åringen med 17 poäng (7+10) på 19 matcher för de allsvenska serieledarna.


TV: Tidigare NHL-målvakten hyllar Samuel Ersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL