Linköping Mighty Ravens förlorade mot Virserum
Hockeytrean

Virserum utklassade Linköping Mighty Ravens på bortaplan

Virserum dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Linköping Mighty Ravens i Hockeytrean södra D fortsättningsserie med hela 9-1 (5-0, 4-1, 0-0).

Virserums tränare Pierre Gustavsson tyckte till om matchen:

– Jag tycker vi gör en bra match frånsett första 10 minuterna i första perioden och sista 10 minuterna. Kul att Svante fick speltid i sista perioden och gjorde det väldigt bra!

Det här innebär att Virserum nu har nio segrar i följd i Hockeytrean södra D fortsättningsserie och behöver en seger till för att gå igenom serien obesegrade.

Virserum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom fem snabba mål i mitten av perioden av Isak Grönlund, Simon Dahl, Elias Borgernäs, Simon Borgernäs och Martin Holmstrand. Och det var bara början. Virserum hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.08 genom Theo Lundqvist, och gick upp till 0-8 innan Linköping Mighty Ravens svarade.

1-9 blev det till slut för Virserum. Tredje perioden blev mållös, och Virserum höll i sin 9-1-ledning och vann.

Virserums Simon Dahl stod för tre poäng, varav två mål, Elias Borgernäs gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Simon Borgernäs gjorde två mål och ett assist.

Resultatet innebär att Linköping Mighty Ravens ligger kvar på femte plats och Virserum toppar tabellen.

Onsdag 21 februari 19.00 spelar Linköping Mighty Ravens hemma mot Wettern. Virserum möter Skärblacka hemma i Prolympiahallen söndag 25 februari 16.00.