Lenhovda vann mot Lejonet
Hockeytrean

Storseger för Lenhovda hemma mot Lejonet

Lenhovda hade en riktig målfest när man besegrade Lejonet hemma i Elitfönster Arena i Hockeytrean södra C fortsättningsserie. Lenhovda vann med hela 7-1 (4-0, 1-1, 2-0). En skön revansch från senast lagen möttes, då Lejonet vann med 4-3.

Segern var Lenhovdas fjärde på de senaste fem matcherna.

Lejonet hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Lenhovda spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Teo Larsson, ett mål av Sebastian Persson och ett mål av Andreas Anarp. Efter 3.06 i andra perioden ökade Lenhovda på till 5-0 genom Alexander Sparv.

Efter 9.25 av perioden kunde Max Thornberg göra 5-1 för Lejonet. Lenhovda fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Kristian Ederfors, som gjorde två mål.

Lenhovdas Jesper Joelsson hade fyra assists och Alexander Sparv gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med en omgång kvar är Lenhovda på femte plats i tabellen, medan Lejonet fortfarande leder serien, två poäng före Rydaholm.

I nästa match, söndag 25 februari 16.00, har Lenhovda Diö hemma i Elitfönster Arena, medan Lejonet spelar borta mot Rydaholm.