Gislaved vann mot Olofström
Hockeytvåan

Seger på straffar för Gislaved hemma mot Olofström

Gislaved vann till slut en jämn match mot Olofström i Hockeytvåan södra vår herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0). Theo Lundgren blev hjälte i straffläggningen.

Olofströms assisterande tränare Torbjörn Viktorsson tyckte så här om matchen:

– Mycket bättre än förra matchen, kunde lika gärna fått full pott idag, men kunde lika gärna blivit nollade. Allt avgörs på onsdag i sista omgången, spännande.

Olofström tog ledningen efter 13.44, genom Albin Henriksson framspelad av Kim Hofvander och Hannes Gustafsson. Efter 8.36 i andra perioden slog Alfred Thors till, framspelad av Anton Stenborg och kvitterade för Gislaved. 2.54 in i tredje perioden slog Albin Boquist till framspelad av Jonatan Nielsen och Linus Lindahl och gav laget ledningen för Gislaved.

8.02 in i perioden nätade Olofströms Albin Henriksson ännu en gång på pass av Filip Bergman och Kim Hofvander och kvitterade för Olofström.

Fjärde perioden blev mållös.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Gislaved med 10–16 och Olofström med 18–15 i målskillnad. Det här var Gislaveds fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Olofströms andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Gislaved på sjätte plats i tabellen, och Olofström är på fjärde plats. Ett fint lyft i tabellen för Olofström som så sent som den 20 januari låg på åttonde plats.

På onsdag 21 februari 19.00 spelar Gislaved hemma mot Jonstorp, och Olofström borta mot Åseda.