Kristianstad vann mot Visby/Roma
Montage
Hockeyettan

5-0 mot Visby/Roma – nu är Kristianstad ny serieledare

ANNONS

Kristianstad och gästande Visby/Roma möttes i allettan södra på söndagen. Det slutade med seger för Kristianstad vars segersiffror skrevs till 5-0 (0-0, 3-0, 2-0). I och med detta klättrade Kristianstad upp till topp på tabellen, på samma poäng som Halmstad på andra plats. Visby/Roma ligger på nionde plats i tabellen.

Visby/Romas assisterande tränare Einar Engström om matchen:

– Vi möter ett riktigt bra och skickligt lag till att börja med. Vi skapar några riktigt bra chanser där vi behöver göra mål för att vara med i en sådan här match. Sen släpper vi lite för enkla mål och det har vi verkligen inte råd med mot ett sånt här motstånd. Grabbarna sliter och krigar verkligen men vi räcker inte till idag.

Kristianstad har nu fem raka segrar. Visby/Roma har fyra förluster i rad.

Den första perioden slutade mållös. Kristianstad spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Wiggo Weinö, Filip Lennström och Joel Svensson. Kristianstad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Kevin Wennström och Joel Svensson.

Kristianstads Filip Lennström stod för ett mål och två assists.

Kristianstad möter Dalen i nästa match hemma onsdag 21 februari 19.00. Visby/Roma möter samma dag Vimmerby hemma.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL