Olofströms IK vann mot Tingsryd

Olofström säkrade seriesegern efter 2-1 mot Tingsryd

Nu är det klart. Olofström är seriesegrare i J20 Region syd Topp 6 herr. Det efter seger mot Tingsryd hemma i HBM Arena med 2-1 (1-1, 0-0, 1-0). Tingsryd slutar på andra plats i tabellen.

– En tät och tajt tillställning med lite playoff-karaktär som vi lyckas gå segrande ur. Laget visar en enorm karaktär och sliter hårt för varandra, tyckte Olofströms huvudtränare Roger Jönsson, efter matchen.

Rasmus Nilsson slog till 15.09 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Tingsryd petades därmed ner på andra plats i tabellen.

När Olofström och Tingsryd senast gjorde upp var Tingsryd klart bättre och vann med hela 7-2. Nu kom alltså revanschen för Olofström.

Första perioden var jämn. Tingsryd inledde bäst och tog ledningen genom Tim Leskinen efter 5.12, men Olofström kvitterade genom Noel Öfverman efter 12.22.

Andra perioden blev mållös. 15.09 in i tredje perioden slog Rasmus Nilsson till på pass av Matheo Parkosidis och Ludwig Lönqvist och avgjorde matchen för Olofström. Nilsson fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Olofströms femte uddamålsseger den här säsongen.