Örebro Hockey J18 vann mot Mora IK
J18 Nationell

Målfest när Örebro Hockey J18 krossade Mora i Behrn Arena

Örebro Hockey J18 hade inga problem med Mora i J18 Nationell norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-3 (2-2, 4-1, 3-0).

– En fartfylld match där vi tar tag i matchbilden i andra perioden och vinner komfortabel i slutändan, tyckte Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling, efter matchen.

Mora började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.11 slog Oliwer Karlsson till framspelad av Markus Kristians Sieradzkis.

Örebro Hockey J18 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.17 nätade Ludvig Andersson på pass av Eric Nilson och Joel Larsson.

Laget tog också ledningen efter 13.36, när Eric Nilson hittade rätt assisterad av Axel Elofsson och Philip Larsson.

Mora kvitterade till 2-2 efter 15.50, när Patrik Jernfalk fick träff på pass av Maksim Haritoncevs.

Örebro Hockey J18 var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Örebro Hockey J18 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-3. Målen i sista perioden gjordes av Hugo Orrsten, Filip Thorling och Måns Johansson.

Örebro Hockey J18:s Eric Nilson stod för ett mål och fyra assists och Axel Elofsson hade tre assists.

Örebro Hockey J18 har två segrar och tre förluster och 23–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mora har fem förluster och 12–34 i målskillnad.

Resultatet innebär att Örebro Hockey J18 ligger kvar på femte plats och Mora på sjunde plats i tabellen.

Örebro Hockey J18 tar sig an Leksand i nästa match hemma söndag 18 februari 16.00. Mora möter samma dag 12.15 Färjestad borta.