Foto: Bildbyrån & TV4 (Montage)
SHL

Leksand överkörda av Växjö - Challes svar: "Blir väl idiotförklarad"

ANNONS

Fem raka nederlag är nu sex. 
Leksand kördes över av Växjö och fick se publiken tröttna. 
– Vi har inte det där flytet nu, att det studsar vår väg, säger Patrik Norén till TV4 i 1–6-matchen.

Med fem raka nederlag bakom sig tog Leksand emot de regerande mästarna i Tegera Arena under lördagen. Då blev man överkörda - åtminstone målmässigt. 

Under samtliga av de raka fem förlusterna hade Leksand endast fått in ett mål framåt. Så blev det även idag trots stora perioder där man förde spelet. Matchen slutade med hela 6–1 till Växjö framför tomma delar av läktaren. 

Det hade börjat med 0–2 efter första 20 innan puckarna fortsatte studsa in. Två ytterligare i andra och en missad straff för Leksand ledde till 0–4 och supportrar sågs lämna besvikna. 

– Jag tycker väl såhär… det kanske låter konstigt, men förutom första tre, fyra minuterna så är jag ganska nöjd med den här perioden. Jag vet att många kanske blir konfunderade av att höra det, men jag tycker vi skapar ganska mycket, har bra tryck i powerplay, får lite snurr där nere. Sen är Växjö snuskigt effektiva. Vi har inte det där flytet nu, att det studsar vår väg. Över en säsong jämnar det där ut sig, så vi får fortsätta jobba på, sa Patrik Norén till TV4 efter första 20.

Challes svar: “Nu blir man väl idiotförklarad ändå”

I den tredje utökade Växjö tidigt till 5–0 medan Leksand fortsatte skjuta och skjuta utan att träffa rätt. Till slut kom även 6–0 bakom Mantas Armalis innan Marek Hrivik spräckte Leksands målnolla.

– Man kan inte säga för mycket positivt när man förlorar med 1–6, då blir man idiotförklarad, men när vi går ut till andra perioden pratar jag med en av Växjös tränare. Jag ska inte nämna namn, men han sa “det är helt sjukt, ni dominerar och skapar målchanser hela tiden, vi får någon chans och gör mål direkt". Lite där är vi just nu, säger Challe Berglund till TV4 och fortsätter: 
– Det finns massor av bra saker i den här matchen som är mycket bättre. Vi har ändå något positivt att ta med från matchen fast vi förlorar med 1–6. Nu blir man väl idiotförklarad ändå till slut. 


TV: Josefsons och Lizanas drömtrupp till 4-Nations Faceoff

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games