Leksand förlorade mot Växjö Lakers HC
Arkivbild

Klar seger för Växjö mot Leksand

Växjö fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Leksand i SHL med 6-1 (2-0, 2-0, 2-1).

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hugo Gustafsson och Dylan McLaughlin. Växjö gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Manuel Ågren och Tobias Rieder. Växjö gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Hugo Gustafsson och Zachary Giuttari, vilket avgjorde matchen.

Marek Hrivik reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Leksand. Växjö tog därmed en stabil seger.

Dylan McLaughlin gjorde ett mål för Växjö och spelade fram till två mål.

Det här betyder att Leksand ligger kvar på sjunde plats i tabellen, och Växjö på andra plats.

Nästa motstånd för Leksand är Örebro Hockey. Växjö tar sig an Färjestad hemma. Båda matcherna spelas torsdag 22 februari 19.00.