Vännäs HC förlorade mot Falu IF
Hockeyettan

Falu IF starkast – avgjorde i förlängningen mot Vännäs

Matchen mellan Vännäs och Falu IF i Vårettan norra herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Charlie Forslund, som gjorde det avgörande målet med bara 48 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Falu IF:s sportchef Joakim Backlund:

– Fjärde raka segern, tre av dem i övertid. Det är Falu IF supertalang Charlie Forslund som smäller in avgörande pucken i förlängningen i spel 4 mot 3.

Därmed har Falu IF vunnit fyra matcher i rad i Vårettan norra herr.

Vännäs startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Helmer Oskarsson och Filip Nordin innan Falu IF svarade och gjorde 2-1 genom Charlie Forslund. Vännäs utökade ledningen igen genom Felix Hälldahl efter 2.52 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Simon Daniels göra 3-2 för Falu IF. 4.32 in i tredje perioden slog Patrik Elfsberg till framspelad av Filip Hedberg och Marcus Åberg och kvitterade för Falu IF. I förlängningen tog det 4.12 innan Falu IF också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Charlie Forslund, framspelad av Oscar Haglund och Philip Hasselgren.

Vännäs har två vinster och tre förluster och 9–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Vännäs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Falu IF:s sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Vännäs ligger kvar på tionde och sista plats och Falu IF på fjärde plats i tabellen.

Vännäs möter Borlänge i nästa match hemma söndag 18 februari 16.00. Falu IF möter samma dag Örnsköldsvik Hockey borta.