Arvid Holm.
Foto: Zuma Press (Montage)
ECHL

Arvid Holm skickas till ECHL

ANNONS

Arvid Holm har haft en motig säsong i AHL-klubben Colorado Eagles. Nu skickas den Tre Kronor-meriterade målvakten till ECHL-klubben Utah Grizzlies.

AHL-klubben Colorado Eagles meddelar via ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter, att lagets svenske målvakt Arvid Holm skickats ned till ECHL-klubben Utah Grizzlies tillsammans med forwarden Alex Beaucage.

Den 25-årige smålänningen har fått sparsamt med speltid i AHL den här säsongen, där han vaktat kassen för Colorado Eagles i nio matcher. På dessa matcher står han noterad för en räddningsprocent på 87,3 procent samt ett snitt på 3,20 insläppta mål per match.

Holm fanns med på bänken i Utahs segermatch mot Wheeling Nailers i natt och kan komma till spel när lagen möts igen under natten till lördag.

Spelat uteslutande farmarlagshockey sedan FBK-flytten

Sedan flytten från Färjestad till Nordamerika 2021 har Holm spelat uteslutande farmarlagshockey, men aldrig tidigare i ECHL. Holm skrev på ett ettårigt tvåvägskontrakt med Colorado Avalanche inför den här säsongen värt 125 000 dollar vid farmarlagsspel efter att ha spenderat de två föregående säsongerna i Winnipeg Jets organisation.

Arvid Holm har tidigare spelat 55 SHL-matcher med Färjestad och debuterade i Tre Kronor under säsongen 2020/21 i en träningslandskamp mot Danmark.


TV: Josefsons och Lizanas drömtrupp till 4-Nations Faceoff

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL