Chicago Blackhawks vann mot Ottawa Senators
Arkivbild

Äntligen seger för Chicago mot Ottawa

Det blev åtta förluster i rad för Chicago i NHL. Men hemma mot Ottawa kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i United Center slutade 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

Segermålet för Chicago stod Jason Dickinson för 18.06 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Chicago inledde bäst och tog ledningen genom Nick Foligno efter 13.29, men Ottawa kvitterade genom Tim Stutzle bara tre minuter senare. Ottawa gjorde 1-2 genom Jakob Chychrun efter 8.15 i andra perioden.

Efter 10.55 av perioden kunde Connor Bedard kvittera till 2-2 för Chicago. Laget avgjorde matchen med 1.54 kvar att spela genom Jason Dickinson på pass av Tyler Johnson och Joey Anderson.

Det här var Chicagos tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ottawas åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att Chicago är kvar på åttonde och sista plats, och Ottawa stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match möter Chicago Carolina borta och Ottawa möter Tampa Bay borta. Båda matcherna spelas tisdag 20 februari 01.00.