Vänersborg förlorade mot Värnamo GIK

Värnamo klart för kval efter seger mot Vänersborg

Efter seger, 2-1 (1-1, 0-0, 1-0), på bortaplan mot Vänersborg står det klart att Värnamo efter en bra säsong i HockeyTvåan Alltvåan södra herr är klart för kval.

Markus Pettersson slog till 10.48 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Värnamo, som nu har fem raka segrar.

Första perioden var jämn. Vänersborg inledde bäst och tog ledningen genom Johan Larsson efter 7.28, men Värnamo kvitterade genom Anton Sandqvist efter 16.33.

Andra perioden blev mållös. 10.48 in i tredje perioden slog Markus Pettersson till på pass av Isac Lagander och Alvin Andersson och avgjorde matchen för Värnamo. Pettersson fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Vänersborgs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värnamos femte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Vänersborg på nionde plats i tabellen, och Värnamo är på femte plats. Ett fint lyft för Värnamo som låg på nionde plats så sent som den 16 januari.

På söndag 18 februari 16.00 spelar Vänersborg borta mot Sölvesborg, och Värnamo borta mot Boro/Vetlanda.