TV: Elias-showen fortsätter i Vancouver

Elias Lindholm fortsätter att göra mål sedan trejden till Vancouver. Samtidigt fortsätter Elias Pettersson dominera. I nattens match var de båda svenskarna stora segerorganisatörer mot Detroit.

Härom natten stod Connor McDavid för sex assist i en och samma match mot Detroit. Elias Pettersson gjorde sitt bästa för att hänga på superstjärnan, men det blev “bara” tre assist i nattens match.

Vancouver vann med 4-1 och svensken låg bakom det mesta i segern.

J.T Miller prickade in 1-0 i den första perioden. Pettersson spelade sedan fram Elias Lindholm till 2-0 strax därefter, ett mål som blev det matchavgörande i slutändan.

Men varken Elias eller Elias var nöjd där.

Superduon slog till igen

Elias Pettersson spelade nämligen fram Nikita Zadorov till 3-0 i mitten av den andra perioden. Även Nils Höglander, som var tredjelänk i kedjan med de båda Elias, hade en assist där. Detroit reducerade nån minut senare genom J.T. Compher, men ställningen var 3-1 inför den sista perioden.

Där klev Vancouvers nya, svenska, superduo fram igen. Pettersson till Lindholm och 4-1 var ett faktum.

Det var Lindholms tredje och fjärde mål på sex matcher sedan trejden, och det första sedan debutmatchen mot Carolina. I Calgary blev det endast nio mål på 49 matcher innan trejden.