Kovland vann mot Njurunda SK

Seger med 7-3 för Kovland mot Njurunda

Kovland vann hemma mot Njurunda i hockeytvåan norra CD herr. Matchen på fredagen slutade 7-3 (2-1, 2-1, 3-1).

– Härligt att vinna årets sista derby! Vi gör en stabil insats och vinner ganska så komfortabelt. Nu laddar vi inför Alltvåan nästa vecka, tyckte Kovlands tränare Stefan Smedberg, efter matchen.

Kovland startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Eric Viklund och Oliver Pihlström innan Njurunda svarade och gjorde 2-1 genom Filip Löfdahl. Kovland utökade ledningen igen genom Elias Feldt efter 8.14 i andra perioden.

Efter 12.59 av perioden kunde Filip Löfdahl göra 3-2 för Njurunda.

Efter 17.48 gjorde Kovland 4-2 genom Philip Pallin. Njurunda reducerade dock på nytt till 4-3 genom Filip Löfdahl tidigt i tredje perioden av matchen.

Kovland stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-3 till 7-3 på bara 8.23. Kovland tog därmed en klar seger.

Kovlands Philip Pallin stod för ett mål och tre assists, Svante Nordberg gjorde ett mål och två målgivande passningar och Anton Hansson Myhrén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Filip Löfdahl gjorde tre mål för för Njurunda.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Kovland slutar på andra plats, och Njurunda på sjätte plats.