Roger Rönnberg och Mats Rosseli Olsen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Roger Rönnberg om Mats Rosseli Olsen: “Han mår inte bra”

ANNONS

Mats Rosseli Olsen har inte spelat ishockey på nästan ett år. 
Nu kommer Frölunda då med ett tråkigt besked om forwarden. 
– Han mår inte bra, det är oerhört jobbigt, säger Roger Rönnberg till GP

I kvartsfinalen mot Färjestad förra året fick Mats Rosseli Olsen en tackling som ledde till ännu en hjärnskakning för norrmannen. 

Det var den 27 mars 2023. 

Nästan ett helt år senare har 32-åringen fortfarande inte kunnat göra comeback. I höstas var han med och tränade på is med Frölunda HC men i november fick han ett bakslag och har sedan inte kunna träna med laget. 

Nu ger Frölundatränaren Roger Rönnberg en uppdatering om Rosseli Olsen. 

– Just nu, med Mats, så handlar det om att få honom att bli stabil och må bra som människa. Nummer två är som hockeyspelare. Det är väl människan Mats, i första hand och hans livskvalitet, som jag funderar på just nu, säger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

“Tråkigt att han har hamnat i den här situationen”

Den norske forwarden bor fortfarande i Göteborg men kan inte träna med Frölunda och åker ofta hem till Oslo på helgerna. Rönnberg ger då ett tråkigt besked om Rosseli Olsens välmående. 

– Det är inte bra... det är inte bra, utan att jag ska prata för mycket. Det är personliga saker, men han mår inte bra.

Forwarden och Roger Rönnberg har jobbat tillsammans under över ett decenniums tid. Norrmannen har spelat i Frölunda sedan 2012 och har därmed varit med under hela Rönnbergs tid i klubben.

– Det är oerhört jobbigt och jag lider. Det är en av de finaste lagspelare som jag har coachat under mina år som tränare. Vi har vunnit saker tillsammans och relationen mellan oss är väldigt stark, så jag känner oerhört för honom. Det är tråkigt att han har hamnat i den här situationen.

Mats Rosseli Olsen har totalt spelat 635 matcher i Frölunda vilket är sjunde mest i klubbens historia. Under sina år i klubben har han vunnit två SM-guld (2016 och 2019) samt tagit fyra CHL-titlar (2016, 2017, 2019 och 2020).


TV: Det bästa från Nils Höglanders säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL