Nässjö vann mot Lerum

Nässjö segrare hemma mot Lerum

Nässjö vann hemma mot Lerum i HockeyTrean Alltrean södra A. Matchen på fredagen slutade 7-3 (1-1, 2-1, 4-1).

– Vi gör en bra match, vi bjuder in dem med lite för mycket utvisningar men skärper oss och får lita 5 mot 5 och då är vi bättre än dem och vinner rättvist, kommenterade Nässjös tränare Nicodemus Ahlin.

Segern var Nässjös fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Lerum inledde bäst och tog ledningen genom Benjamin Perhonen efter 11.07, men Nässjö kvitterade genom Jesper Edberg efter 17.36. Nässjö startade också andra perioden vassast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Max Henningsson och William Keith innan Lerum svarade och gjorde 3-2 genom Kevin Brodén. I tredje perioden kvitterade först Lerum till 3-3. Därefter var det Nässjö som bestämde det mesta. Laget gjorde matchens fyra sista mål och vann lätt.

Nässjös Hugo Johansson stod för två mål och två assists och Jesper Edberg gjorde två mål och ett målgivande pass.

Med två omgångar kvar är Nässjö på fjärde plats i tabellen, medan Lerum är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Nässjö som så sent som den 27 januari låg på åttonde plats.

Söndag 18 februari möter Nässjö Ronneby borta 17.00 och Lerum möter Göteborgs IK hemma 17.30.