Jaroslav Halák.
Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
Spelarövergångar

Jaroslav Halák på väg hem till Slovan Bratislava

ANNONS

Jaroslav Halák har inte spelat någonting den här säsongen. 
Men nu är 38-åringen på väg hem till Slovakien och kan spela i Slovan Bratislava. 

Den här säsongen har Jaroslav Halák inte spelat ishockey efter att ha lämnat New York Rangers förra året. Den 38-årige målvakten var inne på provspel hos Carolina Hurricanes i höstas men det ledde inte till något kontrakt. 

Veteranen har sedan funnits tillgänglig på marknaden och har haft intresse från europeiska klubbar, bland annat Rapperswil i Schweiz. 

Nu är Halák också på väg hem. Slovan Bratislava meddelar nämligen på sin hemsida att de har registrerat Halák innan gårdagens deadline. Det är dock inte säkert att 38-åringen kommer att komma till spel för klubben då han först ska genomföra en läkarundersökning och säkerställa att han är i god form för att förstärka laget som han spelade i innan flytten till Nordamerika 2004.

– Jag uppskattar Slovans intresse för mina tjänster. Det är klubben som tog mig vidare till en fantastisk utländsk karriär. Det är också därför jag vill vara helt korrekt och öppen för klubbledningen, mina framtida lagkamrater och sist men inte minst till Slovans fans just nu, säger Halák på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Jag inser att jag inte har spelat i en tävlingsmatch på mer än tio månader, även om jag har försökt hålla mig i god fysisk kondition hela denna tid. Vi har kommit överens med Slovans ledning att jag kommer till klubben och skriver på ett ordentligt kontrakt endast om jag klarar en grundlig läkarundersökning utan problem och min kropp kommer att bekräfta att den är 100 procent redo att genomgå belastningen i de matcher som väntar klubben i slutet av säsongen.

Halák blir lagkamrat med svenskarna

Om Halák kommer till spel för Slovan Bratislava skulle han bli lagkamrat med de svenska backarna Jonas Ahnelöv och Julius Bergman.

Jaroslav Halák tillbringade 17 år i NHL och spelade 620 NHL-matcher (både grundserien och slutspelet inräknat) för Montréal Canadiens, St. Louis Blues, Buffalo Sabres, Washington Capitals, New York Islanders, Boston Bruins, Vancouver Canucks och New York Rangers. Han har gjort tolfte flest matcher av en europeisk målvakt i NHL:s historia.

Slovaken har varit med och prisats med Jennings Trophy två gångar, 2012 och 2020, ett pris som delas ut till det målvaktspar i NHL som släppte in minst antal mål. Vid World Cup 2016 var Halák förstemålvakt för Europas lag som slog ut Sverige i semifinalen och tog silver.


TV: Det bästa från Jaromir Jágrs karriär

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM