Frölunda vann mot Växjö Lakers HC
Arkivbild

Malte Strömwall tremålskytt i Frölundas seger mot Växjö

Malte Strömwall stod för ett hattrick när Frölunda besegrade Växjö på hemmaplan med 5-3 (3-1, 0-1, 2-1) i SHL. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Max Friberg och Noah Hasa, målen för Växjö gjordes av Gabriel Carlsson, Hugo Gustafsson och Dylan McLaughlin.

Det här innebär att Frölunda nu har sju segrar i följd i SHL, och har nio raka segrar på hemmaplan.

Frölunda stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 8.18 tidigt i perioden.

Med 4.54 kvar att spela av perioden kunde Gabriel Carlsson göra 3-1 för Växjö. Efter 13.47 reducerade Växjös Hugo Gustafsson på nytt på pass av Victor Stjernborg. Frölunda gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2, målen av Max Friberg och Noah Hasa, och punkterade matchen.

Dylan McLaughlin reducerade dock för Växjö med bara två minuter kvar att spela och skapade spänning.

Frölundas Malte Strömwall gjorde tre mål och Mikael Ruohomaa hade tre assists.

Frölunda ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Växjö ligger på andra plats. Frölunda var åtta i tabellen för 22 dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match, lördag 17 februari 18.00, har Frölunda Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center, medan Växjö spelar borta mot Leksand.