Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin sänkte Arizona Coyotes

Arizona Coyotes går tungt i NHL just nu. I natt inkasserade ökenlaget sin sjunde raka förlust efter att Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin båda blivit målskyttar i Minnesotas 3–1-seger över Coyotes.

Arizona Coyotes är ett av NHL:s allra formsvagaste lag.

I natt inkasserade laget sin sjunde raka förlust när man förlorade hemmamötet i Mullett Arena mot Minnesota Wild med 3–1. Detta efter att både Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin blivit målskyttar för bortalaget.

Eriksson Ek utökade säsongens målskörd till 24 fullträffar, då han från sin position i slottet lyckades öppna matchens målskytte via ett powerplay-mål i den första perioden. I den andra perioden var det sedan Brodins tur att skriva in sig i målprotokollet efter att den värmländske backen följt med upp i ett anfall och med ett distinkt handledsskott från den högra tekningscirkeln överlistat Connor Ingram i Coyotes-målet. Målet var Brodins tredje för säsongen.

För Minnesota innebar segern lagets fjärde raka vinst, medan Coyotes nu inkasserat sju förluster på rad. Bottenlaget har under den senaste månaden bara lyckats vinna två matcher och ligger på en nästjumboplats i Central Division med sina 50 inspelade poäng på 52 matcher.

För Minnesota var poängen viktiga i jakten på en slutspelsplats, dit man nu har tre poäng upp till wild card-platserna i den västra konferensen.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Arizona: Logan Cooley (7).
Minnesota: Joel Eriksson Ek (24), Jonas Brodin (3), Matt Boldy (19).