Malte Strömwall.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Hattrick på under tio minuter för Malte Strömwall

ANNONS

Ett, två, tre. Det blev en riktigt drömstart för Frölunda mot Växjö. 
På knappt tio minuter trillade tre puckar in i nät via Malte Strömwalls klubba. 

När Frölunda klev ut på isen till torsdagens SHL-möte med Växjö gjorde de det med vetskapen att de sex senaste grundseriematcherna mot Växjö slutat i förlust, men det var även med vetskapen att man just nu är ett av SHL:s formstarkaste lag. 

Det tog sedan en dryg minut så var nollan spräckt - och knappt ytterligare nio innan tavlan visade 3–0. Samtliga målen gjorda av Malte Strömwall.

– Arenan kokar. Oj, oj, oj, han vallar in den via Larmi. Det är ju medvetet hur han väntar och prickar Larmi. Det står att Strömwall har gjort tre mål, men två av dem skulle man nästan kunna notera Larmi för. Vilken utdelning, säger TV4:s kommentator Patrik Westberg i sändningen efter tredje målet.

Hittat formen: "Inte tvivlat en sekund"

Hattricket på knappt tio minuter är det fjärde snabbaste i SHL:s historia och innebar mål nummer nio, tio och elva för Frölunda-forwarden denna säsong. 

– Vi kommer ut hungriga och tar vara på våra chanser. Det var en kul inledning på matchen. Min första tanke (vid tredje målet) var att gå köksvägen, men han fuskar lite vid stolpen så jag försöker pilla in den. Det var kul att se den studsa rätt, säger Malte Strömwall till TV4 i pausen och fortsätter om formen:
– Jag vet att jag skapar otroligt mycket. Jag har inte tvivlat på det en sekund faktiskt. Gör man bra saker över lång tid brukar man få bra resultat också. Klart det är kul att det lossnade lite på slutet. Jag ska försöka hålla i det här resten av säsongen, så ska det bli bra. 

En utvisning släppte sedan in de regerande mästarna i matchen. I powerplay reducerade Gabriel Carlsson och ställningen var därmed 3–1 till Frölunda inför första pausen. Men det hade  kunnat stå både 4–1 och 3–2. Med dryga minuten kvar kom Strömwall till ett farligt läge, men pucken studsade ifrån klubban efter fint försvarspel. 

Växjö tog sig tillbaka till 2–3, men tappade sedan in två till puckar. Matchen slutade 5–3 till Frölunda.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games