NHL

Morgan Rielly stängs av efter attacken

ANNONS

Det har varit den senaste veckans mest omdiskuterade händelse. Nu står det klart att Morgan Rielly stängs av i fem matcher för påhoppet på Ridly Greig.

Se händelsen i videospelaren

Toronto hade plockat ut målvakten och tryckte på för en kvittering till 4-4, men i stället för ett Torontomål hamnade pucken hos Ottawas Ridly Greig. Han hade sedan öppen gata mot det tomma Torontomålet, och satte 5-3 med ett slagskott i tom kasse med sex sekunder kvar.

Sen inträffade den senaste veckans största snackis i NHL.

Morgan Rielly flög på Greig och delade ut en cross-checking i ansiktet på Ottawas forwardslöfte. Det gjorde naturligtvis att ett stort bråk utbröt - och Rielly fick matchstraff. Men det stannar alltså inte där. Torontos stjärnback stängs också av i fem matcher. Utöver det tvingas han också avstå drygt 195 000 dollar, runt 2,1 miljoner kronor, på lönen för sin attack. Det meddelade NHL Player Safety under natten.

Toronto vann - utan Morgan Rielly

Rielly missade den första av fem matcher redan i natt, men Toronto klarade sig bra ändå. De besegrade nämligen St. Louis med 4-1, sedan doldisen Bobby McMann haft sin karriärs bästa match och slagit till med ett hattrick. Faktum är att McMann egentligen skulle petats från matchen, men han fick chansen när både John Tavares och Mitch Marner insjuknade under dagen.

– Jag hade räknat med att jag inte skulle spela, men jag försökte ändå förbereda mig och ta hand om kroppen på rätt sätt. Du vet aldrig när chansen dyker upp. På morgonen fick jag beskedet att de var sjuka och att jag nog skulle spela, och då bestämde jag mig bara för att genomföra mina normala matchdagsrutiner, säger hattrickhjälten.

McMann hade inför matchen bara gjort två mål på 26 matcher under säsongen, och mer än fördubblade alltså sin målskörd. Han fick också hjälp med målskyttet av William Nylander, som slog till för 26:e gången den här säsongen. Den svenske superstjärnan har gjort tre mål på de tre senaste matcherna. Hans 2-0-mål kom att stå som det matchavgörande.

Aleksej Toropchenko gjorde St. Louis mål.

Se höjdpunkterna från matchen


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games