Krisen i Västerås blir allt värre.
HockeyAllsvenskan

Karlskoga förlänger sviten mot Västerås i rivalmötet

Krisen blir bara värre och värre för Västerås IK i HockeyAllsvenskan.
I rivalmötet mot Karlskoga hamnade laget i ett 5-1-underläge redan innan halva matchen ens var spelad och förlorade sedan med 6-4.
– Det är mycket som inte stämmer, det är för dåligt, säger VIK-kaptenen Jimmie Jansson Lorek till TV4.

Det var ett krismöte i HockeyAllsvenskan under onsdagskvällen då både Västerås IK och BIK Karlskoga kom till rivalmötet med sex raka förluster. Västerås hade även förlorat nio av sina tio senaste matcher medan Karlskoga vunnit alla tre tidigare möten lagen emellan den här säsongen.

Dåligt blev då värre för Västerås.

Karlskoga tog ledningen redan efter 56 sekunder då Eskild Bakke Olsen satte 0-1 i matchen. Västerås fick dock in en kvittering genom HV-lånet Herman Träff som gjorde mål i sin allsvenska debut.

Där tog dock det roliga slut för Västerås. Hampus Plato klev nämligen fram med en dubbel för att se till att det stod 1-3 efter 20 spelade minuter.

Fyra powerplay-mål av Karlskoga

Det var uppenbart frustrerat i Västerås då laget drog på sig flera utvisningar. Karlskoga gjorde två powerplay-mål i första perioden och i den andra fortsatte det temat. 1-4 kom genom Kalle Jellvert efter tre minuter och sedan tog Västerås timeout – men det hjälpte inte.

Bara några minuter senare blev det också 1-5 då Gustaf Thorell blev målskytt. Båda de målen kom i powerplay. Karlskoga hade fram till dess alltså fått chansen i powerplay fyra gånger – och gjort mål alla fyra gånger.

Då valde tränaren Karl Helmersson att byta målvakt då Niilo Halonen fick kliva av och Ian Blomquist i stället ställde sig mellan stolparna.

Precis i slutet av mittperioden fick dock Västerås in en reducering då Isac Skedung gjorde 2-5 blott två sekunder innan pausen.

– Det var ett viktigt mål att få det så i slutet och det kan ge en extra boost. Det betyder mycket i det läget som vi är i. Men det är många mål kvar, säger VIK-kaptenen Jimmie Jansson Lorek till TV4 och fortsätter:
– Det är många mål i boxplay men sedan är det mycket annat som inte stämmer heller, som är för dåligt. Men det är för många mål i boxplay.

Västerås halkar ner som tolva

I den tredje perioden lyfte Västerås upp spelet och fick kontakt via ett 3-5-mål av Adam Hofbauer redan efter 21 sekunder. När Shane Gersich sedan satte 4-5 halvvägs in i perioden så blev det match på allvar. Karlskoga dödade dock Västerås hopp då Albin Eriksson gjorde 4-6 för att säkra bortasegern för VIK.

Det blev inte heller några fler mål utan Karlskoga kunde vinna med 6-4 för att ta fjärde raka segern mot Västerås den här säsongen och de bryter också sin förlustsvit. För Västerås blir dock bara förlustsviten längre och VIK ligger nu tolva i tabellen, 15 poäng före Östersund under kvalstrecket och fem poäng bakom Karlskoga på den sista slutspelsplatsen.

Västerås – Karlskoga 4–6 (1-3,1-2,2-1)

Västerås: Herman Träff, Isac Skedung, Adam Hofbauer, Shane Gersich.
Karlskoga: Hampus Plato 2, Eskild Bakke Olsen, Kalle Jellvert, Gustaf Thorell, Albin Eriksson.

TV: Alla mål från nattens NHL-matcher