Nittorp vann mot Kungälv
Montage
Matchrapport

Formstarka Nittorp vann mot Kungälv

ANNONS

Nittorp är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Kungälv hemma i Nittorps Ishall på onsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 8-4 (5-1, 1-2, 2-1) innebär att Nittorp nu har fem segrar i följd i Hockeytvåan södra vår herr.

– Skön vinst. Vi får en bra start i första perioden med många mål. Efter det kommer Kungälv upp lite på oss och matchen blir jämnare. I tredje perioden hittar vi tillbaka i spelet och stänger matchen. Skön vinst och nu jagar vi slutspel, tyckte Nittorps tränare Petri Mylläri, efter matchen.

Kungälvs assisterande tränare Michael Ekberg om matchen:

– Vi är inte påkopplade alls från start. Får en mardrömsstart och släpper tre mål på drygt fyra minuter. Efter det är det stor uppförsbacke och vi spelar ängsligt mestadels. En match vi får försöka glömma så fort som möjligt samtidigt som vi får dra lärdom av att vara beredda vid pucksläpp.

Nittorp hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.27 genom Linus Karlsson, och gick upp till 3-0 innan Kungälv svarade.

Innan perioden var över hade Nittorp ryckt åt sig ledningen med 5-1. I andra perioden var det i stället Kungälv som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

I tredje perioden var det Nittorp som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 8-4.

Nittorps Jan Haslar stod för två mål och tre assists, Linus Karlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Emil Claesson gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Med två omgångar kvar är Nittorp på fjärde plats i tabellen, och Kungälv är på sjunde plats. Så sent som den 16 januari låg Nittorp på tionde plats i tabellen.

Söndag 18 februari möter Nittorp Hanhals Kings hemma 16.00 och Kungälv möter Stenungsund borta 17.00.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM