Tingsryd vann mot Borås HC
J20 Region

Tre poäng till Tingsryd efter avgörande i slutperioden mot Borås

Tingsryd vann hemma mot Borås i J20 Region syd Topp 6 herr med 4-3 (2-0, 0-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Tingsryd avgjorde.

Borås tränare Karl Wengdahl om matchen:

– Vi startade väldigt svagt i första men jobbar oss in i matchen. Som vanligt en tight match mot Tingsryd där vi behöver bli bättre över 60 minuter.

Viktor Råström stod för Tingsryds avgörande mål 10.41 in i tredje perioden.

Segern var Tingsryds sjunde på de senaste nio matcherna.

I början av matchen var Tingsryd starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Joel Ohlsson. Efter 2.15 i andra perioden nätade Albin Davidsson, på pass av Lukas Haugland och Victor Schmidt Nielsen och reducerade åt Borås.

Holger Härensten gjorde dessutom 2-2 efter 11.02 framspelad av Svante Bognäs.

1.02 in i tredje perioden slog Alex Bryngelsson till framspelad av Julian Backman och gav laget ledningen för Borås.

5.10 in i perioden nätade Tingsryds Algot Danielsson framspelad av William Stålstedt och Algot Blomdahl- Arnoldsson och kvitterade för Tingsryd.

Efter 10.41 slog Viktor Råström till på pass av Tobias Jarnvi och Adam Gyllenborg och avgjorde matchen.

Tingsryds Adam Gyllenborg hade tre assists.

Det här var Tingsryds femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Borås andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Tingsryd i serieledning, medan Borås är på fjärde plats.

Lördag 17 februari spelar Tingsryd borta mot Olofström 14.00 och Borås mot Troja/Ljungby hemma 16.00 i Borås Ishall.