Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Samuel Ersson fortsätter vinna – i Carter Harts frånvaro

ANNONS

Med Carter Hart anklagad för sexuella övergrepp och således borta på obestämd tid har Samuel Ersson fått chansen som etta i Philadelphia Flyers mål. Den chansen har svensken tagit – och via 5–3 mot Arizona inkasserade Flyers i natt sin fjärde raka seger.

För tre veckor sedan meddelade Philadelphia Flyers att lagets stjärnmålvakt Carter Hart skulle ta en paus på obestämd tid. Anledningarna till pausen uppgavs vara personliga skäl, men kort därefter stod det klart att Hart, tillsammans med fyra andra spelare från den kanadensiska JVM-laget 2018, åtalats för sexuella övergrepp i samband med en landslagssamling.

I Harts frånvaro har svenske Samuel Ersson fått chansen som förstemålvakt i Philadelphia – och tagit den.

Stod för viktig räddning

I natt inkasserade den 24-årige svensken sin tredje raka seger, och lagets fjärde raka seger, när han stoppade 20 skott i Flyers 5–3-seger över Arizona Coyotes. Nattens viktigaste räddning stod Ersson för i den tredje perioden, då svensken i en 4–3-ledninge briljerade med en plockhandskräddning när Jason Zucker försökte lyfta in en kvitteringspuck med en backhand.

Den tidigare Brynäs- och Västerås-målvakten har storspelat sedan All-Star-uppehållet, där han förra veckan besegrade både Florida och Winnipeg efter att bara ha släppt in ett mål i vardera match.

Totalt står svensken noterad för 15 segrar på 28 matcher den här säsongen för Flyers. Samuel Ersson har hållit tre nollor, räddat 90,1 procent av skotten han ställts inför samt släppt in 2,49 insläppta mål per match i NHL denna säsong.

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 5–3 (0–1, 2–2, 3–0)
Philadelphia: Morgan Frost (9), Travis Konecny (25), Jamie Drysdale (3), Scott Laughton (7), Owen Tippett (19).
Arizona: Matt Dumba (3), Matias Maccelli (8), Alexander Kerfoot (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL