Isac Hedqvist sköt sitt första SHL-mål: "Obeskrivligt"

Han har växt ut till en publikfavorit i Luleå med sitt energiska spel.
I torsdagens 5-2-seger mot Malmö kom då också första SHL-målet för Isac Hedqvist.

Isac Hedqvist visade upp sig med U19-landslaget den förra veckan och avslutade med att göra ett mål och tre assist i fredagens match mot Tyskland.

Väl tillbaka i Sverige blev det spel med Luleå i SHL igen. Och jodå, nog blev det utdelning igen för talangen.

I den andra perioden mot Malmö snappade 19-åringen upp en puck nära motståndarmålet och vispade in sitt första SHL-mål och 2-0 i matchen.

– Det var kul, det är obeskrivligt. Först såg jag inte att den gick in men det är så klart att man blir jätteglad, säger Isac Hedqvist till TV4 i sändningen.

Luleå stack ifrån

Redan förra säsongen blev det mål i A-laget för Isac Hedqvist, men då i en CHL-match. Den här säsongen har han sedan exploderat med 36 poäng på 23 matcher i J20-laget och fick förra veckan göra debut i juniorlandslags-sammanhang.

– Jag har tagit stora kliv den här säsongen, säger han själv om utvecklingen.

Malmö reducerade till 2-1 genom comebackande Janne Kuokkanen innan Luleå sedan satte både trean och fyran genom Jesper Sellgren och Einar Emanuelsson.

I den tredje perioden kom först 4-2 genom Johan Olofsson innan Brendan Shinnimin satte 5-2 i slutminuterna.

TV: Det bästa från tvillingarna Sedins NHL-karriärer