Frölunda vann mot Timrå

Frölunda starkast i straffläggningen – vann hemma mot Timrå

Det var jämnt hela vägen när Frölunda mötte Timrå hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0). Mikael Ruohomaa blev hjälte i straffläggningen.

Det här innebär att Frölunda nu har sex segrar i följd i SHL, och har åtta raka segrar på hemmaplan.

Timrå tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Filip Hållander assisterad av Magnus Pääjärvi och Robin Hanzl.

Andra perioden blev mållös. 7.11 in i tredje perioden slog Filip Hållander till på nytt på pass av Tim Erixon och Anton Wedin och ökade ledningen för Timrå.

Kvitterade – med nio sekunder kvar

10.28 in i perioden nätade Frölundas Mikael Ruohomaa på pass av Henrik Tömmernes och Jere Innala och reducerade för Frölunda.

Laget kvitterade till 2-2 med nio sekunder kvar att spela genom Carl Klingberg framspelad av Malte Strömwall och Nicklas Lasu.

I straffläggningen var det Frölunda som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Mikael Ruohomaa för.

Timrå utanför topp sex

Det här var Frölundas 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås nionde uddamålsförlust.

För Frölunda gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Timrå är på sjunde plats. Ett fint lyft för Frölunda som låg på åttonde plats så sent som den 24 januari.

På torsdag 15 februari 19.00 spelar Frölunda hemma mot Växjö, och Timrå hemma mot Malmö.

TV: Höglander målskytt när Vancouver vann