Erik Thorell kan snart vara i spel för Frölunda igen.
Bildbyrån
SHL

Frölundaforwarden Erik Thorell tillbaka efter operationen

ANNONS

Erik Thorell har inte spelat match sedan oktober, eftersom han tvingades till en operation i magen. Nu är han tillbaka på is med Frölunda igen, rapporterar GP

Det var i oktober som Erik Thorell spelade sin senaste match för Frölunda. Nu rapporterar Göteborgs-Posten att han är tillbaka på is med laget igen.

– Det känns bra, faktiskt. Det är jävligt kul att vara med igen. Tanken är att jag ska växla upp nu. Jag måste ju upp i tempo, och så blir det ju när du inte har tränat med laget på över tre månader, säger Thorell till GP.

Anledningen till operationen var magsmärtor som bara ökade. I början av säsongen kände han inte av skadan, men smärtan blev bara större och större för Thorell. 

– Det är ingen skada som kommer på en dag. Men smärtan var kvar hela tiden. Så fort du aktiverade magen kändes det, säger han till GP.

Som följd blev det en bråckoperation som innebär att ett nät opereras in som har som funktion att stärka upp bukväggen. Sedan blev det en lång period av rehabträning. Det har varit både gymträning och pass ensam på isen.

“Laddad att komma igång”

Nu är det alltså tillslut dags att köra tillsammans med laget på is igen och försöka komma upp i match-tempo så fort som möjligt. Exakt när Thorell kan vara tillbaka i matchspel är inte klart, men forwarden är motiverad till att spela igen.

– Jag är jävligt taggad! För mig blir det som en nystart. Jag är laddad för att komma i gång, säger han till GP.

Tillskottet av Thorell blir nästan som ett nyförvärv för Frölunda. Och sportchef Fredrik Sjöström berättar för GP att laget troligtvis inte kommer plocka in någon mer spelare innan transferfönstret stänger på torsdag.

Erik Thorell kom till Frölunda inför denna säsongen efter flera säsonger ute i Europa, där han senast spelade för Sparta Prag. Hittills den här säsongen har han gjort fyra poäng på 13 matcher.


TV: Minns Rangers Stanley Cup-seger 1994

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games