Carl Lindbom.
Foto: Bildbyrån
SHL

Carl Lindbom redo för comeback: "Formen är bra"

ANNONS

En och en halv månad har hunnit gå sedan skadan borta mot Luleå. Nu är Carl Lindbom redo för comeback.
– Jag har kört hårt på gymmet och varit på is nu i tre veckor, säger Lindbom till Värmlands Folkblad.

Det var i bortamatchen mot Luleå i slutet av december som Carl Lindbom tvingades lämna matchen i smärtor. Efter att det huggit till i vänsterbenet haltade Lindbom ut till omklädningsrummet och har sedan dess inte kunnat spela en match.

När SHL under tisdagen drar igång efter landslagsuppehållet är Lindbom nu tillgänglig för spel.

– Det är klart det varit tufft att vara vid sidan av, men vad ska man göra? Det gäller bara att köra rehab varje dag, försöka få ordning på det, säger Lindbom till Värmlands Folkblad.

Lindbom har under skadeperioden kunnat träna på bra.

– Det mesta har ändå gått bra att köra i gymmet. Det är det lilla extra som inte gått att göra, men nu är det inga konstigheter. Formen är bra, väldigt bra. Jag har kört hårt på gymmet och varit på is nu i tre veckor.

Oviss framtid för Brattström

Under målvaktens frånvaro valde Färjestad för en dryg månad sedan plocka in Victor Brattström för att stärka upp målvaktssidan, då även Max Lagace drogs med skadeproblem vid tidpunkten.

Vad som händer nu för Brattström, med både Lagace och Lindbom tillbaka, är oklart.

– Jag tänker nu precis som när jag kom hit: Ta det dag för dag, utnyttja varje dag till att försöka bli bättre. Det är bara det jag fokuserar på, säger Brattström till Värmlands Folkblad.

Carl Lindbom står den här säsongen noterad för en räddningsprocent på 91,1 procent samt ett snitt på 2,02 insläppta mål per match på de 19 matcher han spelat i SHL denna säsong.


TV: Minns Rangers Stanley Cup-seger 1994

Den här artikeln handlar om: