Bäcken vann mot Helsingborg HC Ungdom

Bäcken klar seriesegrare efter seger

Seger, 4-1 (1-0, 1-1, 2-0), hemma mot Helsingborg, gör att Bäcken är seriesegrare i J20 Region syd vår herr. Helsingborg ligger på femte plats i tabellen.

Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires tyckte till om matchen:

– Tung förlust. Vi har våra lägen men kan inte avsluta, Bäcken tar vara på sina chanser och det är skillnaden idag. Grattis till Bäcken, nu får vi ladda om inför stundande kvalserie.

Segern var Bäckens åttonde på de senaste nio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Bäcken tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Calle Lundborg på pass av Anton Kjellberg och Lias Hedin. Bäcken gjorde 2-0 genom Dennis Carlsson efter 7.55 i andra perioden.

Efter 13.51 av perioden kunde Vincent Klinteberg göra 2-1 för Helsingborg. Bäcken startade tredje perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Dennis Carlsson och Sam Newberry och avgjorde matchen.

Lördag 17 februari spelar Bäcken borta mot Mölndal 16.10 och Helsingborg mot Mariestad hemma 16.00 i Olympiarinken.