Mora förlorade mot VIK Västerås HK
J20 Nationell

VIK Hockey J20 avgjorde i straffläggningen borta mot Mora

Det blev en riktigt tajt match när Mora tog emot VIK Hockey J20 i J20 Nationell forts herr. Matchen avgjordes först efter straffar, där VIK Hockey J20 var starkast, och slutresultatet blev därmed 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1). Det avgörande straffmålet stod Viktor Pennerborn för.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 17.42 in i andra perioden som VIK Hockey J20 tog ledningen genom Albin Lilja framspelad av Hugo Lejon och Karl Andersson.

7.55 in i tredje perioden slog Marton Nemes till på pass av Oskar Tängerby och Kalle Kratz och kvitterade för Mora.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Moras andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även VIK Hockey J20:s andra uddamålsseger.

VIK Hockey J20:s nya tabellposition är åttonde plats, medan Mora är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 17 februari, har Mora Timrå J20 borta i SCA Arena 15.00, medan VIK Hockey J20 spelar borta mot Modo J20 11.30.