Victor Öhman (höger).
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Västervik förstärker - Cèdric Desruisseaux klar

ANNONS

Västervik jagar en stark avslutning på säsongen. 
Inför slutspurten värvar man nu en kanadensisk forward. 
– Det är en väldigt hal spelare, säger sportchefen, Victor Öhman på klubbens hemsida.

Cèdric Desruisseaux ansluter till Västervik

Med endast åtta matcher kvar av grundserien gör sportchefen Victor Öhman ett försök att väcka liv i sitt lag. Jumbon som nu har 18 poäng upp till säker mark plockar in en 23-årig forward som en injektion inför slutspurten. 

– Vi har letat efter en offensiv spelare, då Marinaccio är borta ett bra tag framöver och vi inte riktigt vet hur det blir med Theo (Jacobsson) då han just nu är hos Modo, säger Victor Öhman på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Vi kommer att få en extra dimension i vårt offensiva spel där han mestadels kommer att bidra men samtidigt är det en spelare som också kommer att jobba hårt, avslutar sportchefen.

"Hans spel kan bli ännu bättre på stor is"

Kanadensaren, Cèdric Desruisseaux kommer senast från spel i Wheeling Nailers i ECHL, men har under denna säsong även fått testa på spel i AHL med Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton. Hittills i karriären har forwarden för det mesta spelat i ECHL och QMJHL. Det här blir första gången han lämnar Nordamerika. 

– Cédric är en mindre spelare som är väldigt bra på skridskorna, och där jag tror att hans spel kan bli ännu bättre på stor is för det är en väldigt hal spelare som är offensiv och kan skapa grejer på egen hand, samtidigt besitter han ett bra skott, säger Öhman.


TV: Höglander målskytt när Vancouver vann

Den här artikeln handlar om: