Foto: Bildbyrån
SHL

Osäkert kring Danick Martel: "Inte hundra klart"

ANNONS

Örebro är på väg ut ur sin kris. Som en del av det köpte man också loss Danick Martel från HPK. Men trots att värvningen skedde för tre veckor sedan är han ännu inte spelklar.
– Förhoppningsvis så löser det sig under dagen eller morgondagen, säger Niklas Eriksson till Nerikes Allehanda.

Danick Martel värvades in som en del av Örebros sätt att undvika kval. Kanadensaren kommer senast från HPK i Finland där det har blivit 23 poäng på 39 matcher.

Tanken är nu också att han ska bidra offensivt till ett Örebro som har krampat ordentligt den senaste tiden. Där speciellt offensiven inte har fungerat på ett önskvärt sätt.

Men närkingarna ser ut att få vänta ett tag på sin värvning. 29-åringen har nämligen inte fått klart med arbetstillstånd än och det är högst oklart om han kommer kunna spela matchen under morgondagen mot MoDo. En så kallad sexpoängsmatch där man kan återigen hamna i en bottenstrid – eller en gång för alla skapa sig ett rejält försprång.

– Faktum är att det inte är hundra klart. Förhoppningsvis så löser det sig under dagen eller morgondagen, men jag vet inte hundra procent hur det blir, säger Niklas Eriksson till NA-sporten.

Tolv matcher kvar av grundserien

Örebro har kanske bara tolv matcher kvar den här säsongen, och det återstår nu alltså att se hur många matcher det egentligen blir för Danick Martel.

– Vi har pratat med Danick om den här situationen. Jag tycker heller inte att det är schyst att bara slänga in honom direkt, han har inte spelat match på tre veckor. Skulle pappersarbetet bli klart så ska vi försöka matcha in honom. Vi har tre matcher på fem dagar. Han kommer spela givetvis men hur mycket får vi se.


TV: Anton Frondell sänker USA

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM