Mariestad förlorade mot Vimmerby HC
Hockeyettan

Vimmerby ny serieledare efter seger mot Mariestad

Vimmerby slog Mariestad borta med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) och är ny serieledare i allettan södra efter 13 spelade matcher, tre poäng före Kristianstad. Mariestad ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi möter ett bra vimmerby och bjuder upp till kamp hela vägen till slutet. Dom får ett tidigt mål i tredje och får en ledning att spela på och vi ger det en chans men orkar inte forcera in en kvittering utan dom får avgöra i tom kasse, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Segern var Vimmerbys åttonde på de senaste tio matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Första perioden var jämn. Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Ludwig Wistén efter 5.28, men Vimmerby kvitterade genom Elias Lindgren efter 12.11. Vimmerby tog ledningen med 1-2 genom William Alftberg efter 6.04 i andra perioden.

Mariestad kvitterade till 2-2 genom Oscar Tellström efter 9.02 av perioden.

Efter 20.51 gjorde Vimmerby 2-3 genom Eddie Levin. 17.38 in i tredje perioden slog Carl Sjöberg till framspelad av Jakob Heljemo och Christoffer Törngren och ökade ledningen för Vimmerby. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Nästa motstånd för Mariestad är Dalen. Vimmerby tar sig an Halmstad hemma. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.