Washington Capitals förlorade mot Vancouver Canucks
Arkivbild

Vancouver avgjorde i förlängningen mot Washington

Matchen i NHL mellan hemmalaget Washington och gästande Vancouver var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Nils Höglander, som gjorde det avgörande målet med bara två sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden var jämn. Washington inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Nic Dowd efter 1.08, men Vancouver kvitterade genom Conor Garland efter 11.09. Washington gjorde 2-1 genom Alex Ovechkin efter 7.37 i andra perioden.

Vancouver kvitterade till 2-2 genom Nils Höglander efter 8.48 av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 4.58 innan Vancouver också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Nils Höglander.

Det här var Washingtons tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vancouvers tolfte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Washington på femte plats och Vancouver i serieledning.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 14 februari. Då möter Washington Colorado i Capital One Arena 01.00. Vancouver tar sig an Chicago borta 02.30.