Montreal Canadiens förlorade mot St Louis Blues
Arkivbild

St Louis vann klart borta mot Montreal

St Louis tog en enkel seger mot Montreal borta i Bell Centre i NHL. Laget dominerade matchen, som slutade 7-2 (3-1, 1-0, 3-1).

Segern var St Louis sjunde på de senaste åtta matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

St Louis tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 25 sekunder genom Alexey Toropchenko, och gick upp till 0-2 innan Montreal svarade.

I periodpausen hade St Louis ledningen med 1-3. Andra perioden var länge mållös. St Louis gick från 1-3 till 1-5 genom två snabba mål på 2.42 i slutet av perioden av Nathan Walker och Robert Thomas. 3.06 in i tredje perioden slog Joel Armia till på pass av David Savard och Jayden Struble och reducerade för Montreal. Men mer än så orkade Montreal inte med.

7.14 in i perioden nätade St Louis Jake Neighbours framspelad av Robert Thomas och Torey Krug och ökade ledningen för St Louis.

Efter 15.33 slog Jordan Kyrou till ännu en gång och ökade ledningen för St Louis. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

St Louis Torey Krug hade fyra assists och Robert Thomas gjorde ett mål och två assist.

Det här betyder att Montreal är kvar på sjätte plats, och St Louis stannar på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match, onsdag 14 februari 01.00, har Montreal Anaheim Ducks hemma i Bell Centre, medan St Louis spelar borta mot Toronto.