Oscar Lindberg var okej efter smällen.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
Tre Kronor

Oscar Lindberg om smällen och matchstraffet: “Kunde skydda mig i sista sekund”

ANNONS

Oscar Lindberg fick en tackling i huvudet som ledde till ett schweiziskt matchstraff. 
Men Skellefteåstjärnan kunde fortsätta spela och gav lugnande besked efteråt. 
– Jag kunde skydda mig i sista sekund – jag var glad att den inte tog värre, säger Lindberg till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tre Kronor tog sin andra raka seger i Beijer Hockey Games efter 5-2 mot Schweiz. En av förgrundsfigurerna i vinsten var Skellefteås stjärna Oscar Lindberg
– Vi öppnar bättre i dag än mot Tjeckien. Vi gör en bra match från start till slut. Det kändes stabilt i dag och vi fick bra utdelning i powerplay också, så det var en bra match, säger Lindberg till hockeysverige.se. 

Efter att ha gått upp till en 5-0-ledning redan i andra perioden tappade Sverige dock några procent i sitt spel och började slappna av lite vilket ledde till att Schweiz kunde få in två reduceringar. 
– Det är väl ganska naturligt ändå. De hade ju några powerplay i slutet också där de kunde trycka in någon pucken men överlag tycker jag att vi gör en stabil match.

Oscar Lindberg – ledande för Tre Kronor

Offensiven fungerade verkligen för Tre Kronor där Lindberg var en av de drivande krafterna i laget. 
– Vi var duktiga på att vinna första närkampen och kunna skapa lägen efter det. Sedan har vi många skickliga backar där bak som kan hoppa med i zonen och öppna upp ytor för forwards som kommer bakom. Det var väldigt många som bidrog i dag och vi gjorde en bra match.

Skellefteåstjärnan blev målskytt i powerplay då han höll sig framme vid målet och kunde slå in en lös puck i ett vidöppet mål. 

Ett av dina enklaste mål i karriären va? 
– Det var väl ganska enkelt, bara att smyga ner där och pucken trillade fram så det var bara att slå in den.

Oscar Lindberg har varit glödhet i SHL den senaste tiden. Sedan nyår har han varit ligans hetaste spelare med 18 poäng på tolv matcher, en form han har tagit med sig till landslaget där han har varit ledande i toppkedjan tillsammans med Victor Ejdsell och Malte Strömwall

Jag antar att du kommer in med mycket självförtroende, gör det saker enklare när man ansluter till landslaget? 
– Ja, men det blir väl också lite av en nystart. Det är ett nytt spelsystem och nya lagkamrater. Så man behöver ändå anpassa sig och träningarna innan är viktiga men det brukar ändå ta en period innan man börjar känna att det klickar. Ju mer vi har spelat ihop i vår kedja så har vi kunnat prata ihop oss och synka lite mer med hur vi vill spela. Det blir bättre och bättre.

“Tar det i huvudet så blir det ju matchstraff”

Inte nog med att Lindberg stod för 1+1 i segern mot Schweiz och var en av lagets bästa spelare utan i starten av andra perioden fick han en tackling som ledde till ett matchstraff. 

Den schweiziske forwarden Marc Marchon kom och delade ut en tackling i sidan på Lindberg som åkte ner i isen. Lindberg kom snabbt upp på benen igen och domarna videogranskade situationen och dömde ett matchstraff på Marchon. 

Oscar Lindberg kunde fortsätta spela efter smällen och gav lugnande besked om statusen. 
– Det var lugnt. Jag såg honom just innan smällen kom. Han träffade väl på kanten på hakan eller vad man ska säga. Men jag kunde skydda mig i sista sekund. Den tar i hakan men jag var glad att den inte tog värre, säger Lindberg om smällen. 

På vilket sätt hinner du skydda dig? 
– Jag hinner ändå flytta mig lite i sidled så i stället för att han träffar rakt på så träffar han lite på sidan och jag kunde liksom följa med i rörelsen innan jag åker i isen. Det var en studspuck som jag försökte få kontroll på och sedan kom de och körde. Jag var inte riktigt med på det men hann uppfatta det ändå. 

Det blev matchstraff, vad säger du om tacklingen? 
– Om den tar lite lägre så är den ju schysst. Nu tar den i hakan och då ringde de ju på det. Tar det i huvudet så blir det ju matchstraff. 

Du fortsatte ju spela, kände du av någonting eller var det bara att hoppa in igen? 
– Jag kände direkt när jag ställde mig upp att det var lugnt. Jag kunde spela powerplay efteråt också. Jag ville bara komma upp på benen och åka till båset och då kändes det lugnt så det var skönt, avslutar Oscar Lindberg.


TV: Lidas: "Börje var en superhjälte"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL