Kalix vann mot Borlänge HF

Ny seger för Kalix – förlänger fina sviten

Segertåget fortsätter för Kalix. Mot Borlänge hemma i Part Arena på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 6-2 (2-0, 0-1, 4-1) och har nu fyra segrar i rad i Vårettan norra herr.

Borlänges tränare Stefan Gustafsson:

– Vi ställer till det lite för oss och är lite spretiga och går ifrån grunderna i systemet och vår kvalitet som vi kan ha. Många utvisningar som tar bort lite tryck men tycker att domarnivån tyvärr inte gör varken oss eller Kalix rättvisa idag alls. Jävla lotteri.

Kalix startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Mack Keryluck och Oscar Kohlström. Efter 19.49 i andra perioden slog Alfred Bergman till, på pass av Olle Blank och Adam Bäckehag och reducerade åt Borlänge. Kalix vann också tredje perioden 4-1 och matchen slutade 6-2.

Mack Keryluck och Conner Jean gjorde ett mål och två assist var för Kalix.

Kalix ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Borlänge ligger på femte plats. Kalix var sexa i tabellen för åtta dagar sedan, men har fått ett lyft.

Kalix tar sig an Falu IF i nästa match hemma söndag 11 februari 16.00. Borlänge möter samma dag 14.00 Clemensnäs borta.