Hudiksvalls HC förlorade mot Lindlöven

Lindlöven besegrade Hudiksvall – är ny serieledare

Allettan norra har en ny serieledare: Lindlöven. Laget mötte Hudiksvall borta, i Holmen Center, på lördagen och vann med 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). Lindlöven ligger på samma poäng som Hudiksvall i tabellen. Hudiksvall har dock en match mindre spelad.

– Riktigt bra match från vår sida, lite passiva första 10 i andra och sista 3 minuterna som gör att vi släpper in deras mål. Bytet efter gör vi 3-1 i öppen kasse, Riktigt skönt. Fryckan bra i mål och kedjan med Hammar, Köhler, Fagge grymma idag, tyckte Lindlövens tränare Jonas Dufåker, efter matchen.

Lindlöven startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av William Lindgren och Tobias Sjökvist.

Andra perioden blev mållös. Samuel Eriksson reducerade dock för Hudiksvall med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Lindlöven kunde dock avgöra till 1-3 med sex sekunder kvar av matchen genom Tobias Sjökvist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Hudiksvall med 15–10 och Lindlöven med 10–6 i målskillnad.

Lindlöven var sjua i tabellen för 22 dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa omgång har Hudiksvall Brödernas/Väsby borta i Renew Arena, onsdag 14 februari 19.00. Lindlöven spelar hemma mot Brödernas/Väsby onsdag 21 februari 19.00.