Landslag

Damkronorna studsade tillbaka – körde över Tyskland

I går tappade man 3-0 till 3-4. I dag lyckades Damkronorna hålla hela vägen och körde över Tyskland med 4-0.

Damkronorna tog kommandot redan från start och började sätta press på tyskorna som hade det tufft att freda det egna målet. Sverige skapade många lägen men fick inte in pucken.

Inte förrän man fick chansen i spel fem-mot-tre.

Då small det rätt omgående när Hilda Svensson satte upp Maja Nylén Persson på ett slagskott som dundrade rakt in i målet. Damkronorna tog med sig ledningen in i den andra perioden, där man kopplade greppet ytterligare.

Stack ifrån i andra

Sverige utökade två gånger om via först Lina Ljungblom och sedan Mira Hallin. 3-0 var också ställningen efter 40 spelade minuter, samma ledning som man tappade mot Schweiz för mindre än 24 timmar sedan.

Den här gången gick det dock inte lika illa, utan Sverige samladee ihop sig och fortsatte överkörningen i den tredje akten. Maja Nylén Persson stänkte dit sitt andra, och Sveriges fjärde, mål för kvällen. Det var förövrigt Damkronornas tredje mål i numerärt överläge för kvällen.

I målet var det Ida Boman som spikade igen. Det här var Sveriges andra seger på tre matcher efter segern mot Finland i torsdags.

TV: "Lidas" om de bästa ögonblicken i karriären