Kristianstad vann mot Karlskrona HK

3-2 mot Karlskrona – nu är Kristianstad ny serieledare

Kristianstad och gästande Karlskrona möttes i allettan södra på lördagen. Det slutade med seger för Kristianstad vars segersiffror skrevs till 3-2 (1-1, 1-0, 1-1). I och med detta klättrade Kristianstad upp till topp på tabellen, på samma poäng som Vimmerby på andra plats. Vimmerby har dock en match mindre spelad. Karlskrona ligger på nionde plats i tabellen.

Första perioden var jämn. Karlskrona inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Filip Cruseman efter 3.15, men Kristianstad kvitterade genom Kevin Engvall efter 11.56. Kristianstad gjorde också 2-1 efter 10.49 i andra perioden när Isak Renemark fick träff på pass av Elliot Ekefjärd och Dennis Svensson. Kristianstad gjorde 3-1 genom Anton Davidsson efter 8.30 i tredje perioden.

Alexander Bergström reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Karlskrona.

Kristianstad har tre segrar och två förluster och 14–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlskrona har en vinst och fyra förluster och 11–14 i målskillnad. Det här var Kristianstads femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Karlskronas sjunde uddamålsförlust.

I nästa match, onsdag 14 februari 19.00, har Kristianstad KRIF borta i Soft Center Arena, medan Karlskrona spelar borta mot Skövde.