Det svenska U17-landslaget besegrade USA under fredagskvällen.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Styrkebeskedet: Team 17 besegrar USA

ANNONS

Det svenska U17-landslaget saknar flera av sina toppspelare.
Trots detta kunde Sverige under fredagskvällen besegra USA med 6–3.

Det svenska U17-landslaget har fått klara sig utan några av sina toppspelare, då Love Härenstam, Milton Gästrin, Anton Frondell och Jakob Ihs Wozniak alla spelar med Småkronorna i amerikanska Plymouth under denna vecka.

Trots detta imponerar Team 17-landslaget i femnationsturneringen i Tjeckien. Efter att ha vunnit premiären med 7–0 mot Schweiz lyckades Sverige under fredagskvällen besegra USA med 6–3.

Två mål i tom kasse

Eric Nilson var en av matchens förgrundsfigurer med sina tre poäng (1+2), där Örebro-talangen var den som öppnade matchens målskytte i den första perioden. USA lyckades kvittera i öppningsakten, men i mittperioden kunde Sverige gå ifrån till en 3–1-ledning via mål av Noel Skarby och Arvid Drott

Slutakten blev en rysare USA reducerade tidigt, men Theo Sonestedt ordnade ett 4–2-mål tidigt i den tredje perioden. Därefter stod USA för ytterligare en reducering med drygt två och en halv minut kvar att spela. Amerikanerna valde då att plocka ut målvakten i jakt på en kvittering, men i stället kunde både Ivar Stenberg och Torkel Jennersjö sätta varsitt mål i tom kasse.

För Sverige fortsätter femnationsturneringen med en match mot Tjeckien i morgon, innan man avrundar samlingen med en match mot Finland på söndag.


TV: De bästa "mitt i säsongen-värvningarna" i svensk hockey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM