Östersunds IK vann mot Björklöven
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Östersunds IK vinnare mot Björklöven – avgjorde i förlängningen

ANNONS

Det blev en riktigt tajt match när Östersunds IK tog emot Björklöven i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där Östersunds IK var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Jere Jokinen, som gjorde det avgörande målet med bara tolv sekunder kvar att spela i förlängningen.

Östersunds IK tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Adam Hirsch.

Andra perioden blev mållös. 4.08 in i tredje perioden nätade Björklövens Jacob Olofsson framspelad av Maxime Fortier och kvitterade för Björklöven. I förlängningen tog det 4.48 innan Östersunds IK avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Jere Jokinen, framspelad av Karl Johansson.

Östersunds IK har tre segrar och två förluster och 11–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har två vinster och tre förluster och 14–14 i målskillnad. Det här var Östersunds IK:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens elfte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Östersunds IK ligger kvar på 13:e plats och Björklöven på femte plats i tabellen.

I nästa match möter Östersunds IK Mora borta på lördag 10 februari 18.00. Björklöven möter Tingsryd onsdag 14 februari 19.00 hemma.

Den här artikeln handlar om: