Alfta GIF Hockey förlorade mot Orsa

Orsa klart för Alltvåan efter seger mot Alfta

Efter seger, 6-2 (1-0, 1-2, 4-0), på bortaplan mot Alfta står det klart att Orsa efter en bra säsong i hockeytvåan västra A herr är klart för Alltvåan.

– Vi var bättre i 60 minuter. Så rättvist. Känns skönt att få det klart, kommenterade Orsas tränare Mats Lusth.

Segern var Orsas sjunde på de senaste nio matcherna.

Alfta hade inför matchen sju matcher i rad utan förlust.

Orsa tog ledningen efter 5.45, genom Emil Svensson på pass av Anton Jones och Liam Almlund Ek. Efter 7.25 i andra perioden slog Liam Almlund Ek till, på pass av Oskar Olsson och gjorde 0-2.

Alftas Emil Engh gjorde 1-2 efter 13.28 framspelad av Liam Grande och Rickard Mårtens.

Liam Grande gjorde dessutom 2-2 efter 18.09 på pass av Martin Hellgren och Emil Lothström.

Orsa spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-6 genom mål av Emil Svensson, Liam Almlund Ek, Oskar Olsson och Emil Hagman och avgjorde matchen. Det sista målet kom med en sekund kvar att spela.

Oskar Olsson gjorde ett mål för Orsa och två assist, Anton Jones hade tre assists och Liam Almlund Ek stod för tre poäng, varav två mål.

Med två omgångar kvar är Alfta på fjärde plats i tabellen, och Orsa är på tredje plats.

I nästa match, tisdag 13 februari 19.00, har Alfta Malung borta i Malungs Ishall, medan Orsa spelar hemma mot Gävle.