Video: Viaplay
NHL

Linus Ullmark förstörde för Vancouver - spikade igen toppmötet

ANNONS

Det blev en succédebut för Elias Lindholm i Vancouver, men i natt lämnade både svensken och hans Canucks Boston mållösa. Jubla fick istället Linus Ullmark göra efter 4–0-matchen. 
– Jag är väldigt imponerad över den defensiva insatsen, säger Ullmark själv till NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Ettan i den östra konferensen mot ettan i den västra. Nattens möte mellan Boston Bruins och Vancouver Canucks såg ut att bli en ruskig seriefinal. Istället blev det en flygande start för hemmalaget och en relativt säker seger, mycket tack vare en storspelande Linus Ullmark.

– Jag är väldigt imponerad över den defensiva insatsen. Vi sa inför att det inte var okej att göra som vi gjorde senast mot Calgary. Killarna tog verkligen till sig det. Vi kom ut flygande. Du ser hur Brad Marchand går ut och sätter ett riktigt highlight-mål, efter det fortsatte vi bara, säger Ullmark själv till NHL-com efter 4–0-segern. 

Mötet var Elias Lindholms andra framträdande i Vancouver-tröjan och precis som i debuten tog han plats bredvid Elias Pettersson. Denna gång slutade det dock inte i två mål. Totalt fick Canucks iväg 17 skott, samtliga räddades av Ullmark. 

– Det var en bra utmaning för att testa oss. Vancouver är ett riktigt bra lag, vi spelade riktigt bra, säger Bostons svenske back Hampus Lindholm.

“Sköt oss själva i foten”

Den som kom närmast att göra mål för Vancouver var inte Pettersson eller Lindholm, men det var en svensk. Nils Höglander slog in pucken på volley, men fick målet bortdömt för hög klubba. 

– Kredd till Bruins, de höll sig till sitt spel. Men, jag menar… vi kan inte ge dem två mål i numerärt underläge. De två målen vi gav de i andra perioden är också typ våra misstag. De gjorde inte saker så bra, vi sköt oss själva i foten, säger Quinn Hughes till NHL.com.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM