Lindefallets SK vann mot Sandvikens IK

Lindefallet ny serieledare efter seger mot Sandviken

Lindefallet slog Sandviken hemma med 3-2 (2-1, 1-1, 0-0) och är ny serieledare i hockeytrean Gästrikland efter 18 spelade matcher, två poäng före Ockelbo. Ockelbo har dock en match mindre spelad. Sandviken ligger på åttonde plats i tabellen.

Sandvikens lagledare Håkan Jonsson om matchen:

– Vi kommer till spel med 12 spelare och killarna gör en av de bästa matcherna för säsongen. En jämn match i alla tre perioder och tycker killarna avslutar säsongen med flaggan i topp.

Efter en bra säsong i hockeytrean Gästrikland är Lindefallet nu klart för kval.

Segern var Lindefallets fjärde på de senaste fem matcherna.

Lindefallet tog ledningen efter sex minuters spel, genom Jesper Paepke assisterad av Jesper Gustafsson och Petter Kjellin.

Sandviken kvitterade till 1-1 efter 13.15, när Emil Olsson slog till framspelad av Olle Ekström och Oscar Glaas.

Lindefallet tog ledningen på nytt efter 14.19, när Andreas Zetterman fick träff på pass av Johannes Westring.

Sandviken kvitterade till 2-2 efter 20.40, genom Wille Eriksson på pass av Olle Ekström.

Efter 4.47 i andra perioden nätade Petter Kjellin, på pass av Jesper Gustafsson och Akseli Rouhiainen och gav Lindefallet ledningen. Tredje perioden blev mållös, och Lindefallet höll i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var Lindefallets fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sandvikens andra uddamålsförlust.