Hofors HC vann mot Gävle GIK

Efterlängtad seger för Hofors – bröt förlustsviten mot Gävle

Hofors har haft en tung period med sex förluster i rad i hockeytvåan västra A herr. Men hemma mot Gävle bröts den tuffa sviten. Det blev 8-4 (3-1, 3-1, 2-2) i matchen i Hofors Ishall.

Hofors tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.21 genom Emil Eriksson, och gick upp till 2-0 innan Gävle svarade.

I periodpausen hade Hofors ledningen med 3-1. Även i andra perioden var det Hofors som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Tredje perioden slutade 2-2 och Hofors vann matchen med 8-4.

Marcel Kanera gjorde ett mål för Hofors och tre målgivande passningar, Emil Eriksson stod för två mål och ett assist och Gustav Nordström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Hofors sist i serien, medan Gävle är på sjunde plats.

På tisdag 13 februari 19.00 spelar Hofors borta mot Söderhamn/Ljusne, och Gävle borta mot Orsa.